Historia

TREDJE GENERATIONEN STÅR REDO ATT FÖRVÄRVA OCH TA FÖRETAGET TILL NÄSTA NIVÅ.
Om oss

Kakelmässan är ett familjeägt företag med sitt ursprung i Grytan, Jämtland.

I dagsläget finns två butiker som med tradition drivs av ett nära samarbete mellan personal på Frösön och i Örebro, där ägarna och centrallager återfinns. Företaget fick sin start långt innan Kakelmässan öppnade sin första butik 1997.

Olle Moberg var en varmt hängiven och nyfiken företagare. När han startade upp Mobergs Natursten besatt han unika kunskaper och var erkänd inom branschen. Allt eftersom Olle bröt ny mark som företagare kompletterades verksamheten med en ny produkt ifrån Italien; Kakel.

En arbetsrelaterad olycka som drabbade Olle gjorde uppgiften att bedriva företaget på egen hand för stor, därmed gjorde nästa generation entré i företaget under en expansiv fas. Kakelplattorna populariserades i Sverige och blev senare själva kärnan i verksamheten.

Relationerna till de italienska producenterna kom att bli ännu mer värdefulla samtidigt som företaget fortsatte växa med nya butiker i bl. annat Sundsvall.

För Johnny och Pernilla (nuvarande ägare) som tagit över stafettpinnen gick flyttlasset söderut till Örebro. I och med flytten såldes det dåvarande bolaget Norfloor och en ny inspirerande butik öppnades i namnet Kakelmässan.

1997

Kakelmässan öppnar sin första butik i Örebro.

2004

Ett behov av större lokaler uppstod, Örebrobutiken flyttar till sin nuvarande adress på Radiatorvägen 7.

2007

Öppnar Kakelmässan sin butik på Hornsgatan (Frösön), där den fortfarande finns kvar.

2006

Kakelmässan fick förtroende och levererade till objektet Krämaren. 
Det blev startskottet i att bli en trygg och tillitsfull leverantör av keramiska plattor till offentliga miljöer.

2010

Frösöbutiken levererar material till Resort Copperhill, Åre. Vilket cementerade Kakelmässan som en stabil och långsiktig leverantör av material.

2013

Fördjupades relationerna med Dekora, vår enskilt största leverantör i Sverige. 

2022

Firade Kakelmässan sitt 25-årsjubeleum.