Rådgivning

HOS OSS FÅR DU KUNSKAP, INSPIRATION OCH HJÄLP TILL ATT NÅ DITT ÖNSKADE RESULTAT.

Hållbart material i klassisk, trendig och modern design.

Vi står ödmjuka inför att processen kan vara lång och att frågorna kan bli många.

Många möten och träffar med både er och hantverkare är en vanlig del i att skapa er önskade miljö. Att färger, former och materialval kan förändras under förloppet är för oss inte något ovanligt. Vi är medvetna om att besluten ni tar är en investering som kan upplevas övermäktig och stor.

Dialogerna gör processen trygg och enkel från start till slut.

Vanliga frågor

Kortfattat så är kakel ett material vi använder som väggbeklädnad medan klinker kan sättas både på golv och vägg. Det som gör den skillnaden är materialets slitstyrka.

Kakelplattor är i huvudsak tillverkat av lera som sedan glaseras och bränns i ca. 1000°.

Klinker tillverkas både med- och utan glaserad yta. Plattorna bränns i högre temperaturer/tryck vilket ökar materialets täthet, slitstyrka och hållbarhet.

Granitkeramik kännetecknas framför allt av de rektifierade (rakskurna) kanterna och att de kan tillverkas i stora format.

I produktionen används en lera av mycket fin kvalitet och ugnarna skruvas upp ytterligare, som innebär att plattorna blir extremt slitstarka. Det medför att granitkeramikens användningsområden är i princip obegränsade.

Absolut! Stora plattor ger en känsla av mer rymd i badrummet.

En annan fördel med stora format är att det blir lättare att hålla rent eftersom antalet fogar minskar.

Det här är främst en fråga om vilket uttryck du vill ha i badrummet.

Blanka/polerade plattor reflekterar ljus och upplevs ofta som lyxiga när de blänker. Att välja polerade plattor är också ett sätt att förstärka känslan av rymd ytterligare på grund av spegeleffekten.

Matta plattor skapar ett mjukare och mer ombonat intryck. Trenden vi ser är att fler strävar efter att skapa ett harmoniskt badrum och väljer av den anledningen plattor med en matt yta.

För att kunna få svar på den frågan behöver vi veta flera saker:

Vi kan hjälpa dig att räkna på undermaterialet (flytspackel, tätskikt, etc.), ytskiktet (kakel, klinker / granitkeramik) samt inredning och förbrukningsmaterial.

När vi fått en bild av vad du vill ha i badrummet skriver vi en kostnadsfri offert på allt detta som vi skickar till din hantverkare som senare lägger till sina kostnader för övrigt material och arbetstid.

Därefter får du en samlad bild över alla kostnader för renoveringen i badrummet. OBS! Se till att ha goda marginaler i din budget, då det finns faktorer som är svåra att förutsäga innan arbetet påbörjats.

I våra butiker hittar du ett stort sortiment på rengöringsmedel för olika syften och material. Det spelar också in vilken typ av plattor du har på väggarna/golvet. Om du är osäker på vad du ska använda kan du besöka eller kontakta oss innan för att få några goda råd.

Renoveringstiden kan variera beroende på omfattningen av arbetet och andra faktorer. En genomsnittlig badrumsrenovering tar vanligtvis några veckor. En bra idé är att försöka boka in arbetet
medan du är bortrest eller ordna så att du har tillgång till en annan dusch och toalett under renoveringsprocessen.

Några av de senaste trenderna inkluderar plattor i stora format och varma färger, strukturerade ytor som påminner om natursten och inredning i olika träslag.

Vi rekommenderar ett besök i något av våra showrooms där vi ständigt uppdaterar och skapar miljöer för att visa de senaste trenderna!